Stránky

čtvrtek 8. srpna 2013

Jdeme do finále

S koncem Ramadánu jsme ukončili navštěvování nových farmářů. Čeká nás poslední noc v Mbeyi a následně poslední noc v Usangu, kde jsme znovu pozvaní na přespání v domku našeho kamaráda a farmáře Allyho. V pátek máme závěrečnou oslavu se všemi farmáři a jejich rodinami. V plánu máme nejdřív společný oběd (v počtu asi 50 lidí :-) ) a potom nějaké tanečky, soutěže a hry. Skupinka farmářů z loňska nás navíc mile překvapila a hned po skončení těchto her nás pozvala na speciální „soukromou“ párty, tak jsme zvědaví a těšíme se.

V sobotu ráno nám začne posledních 10 dní v Tanzanii a vyrážíme trochu cestovat a odpočívat. Po naší dovolené odletíme z Dar Es Salaamu, mezipřistání máme znovu v Dubaji a 21. přistáváme ve Varšavě. Těšíme se zpátky na české kamarády (dvounohé i ty čtyřnohé), české jídlo, českou přírodu, českou vlhkost i na české popíjení piva :-) .

Fotek už moc nepřidáme, ne proto, že bychom neměli čas, ale proto, že jsem si je zapomněla nahrát do počítače… Smůla. V uplynulých dnech jsme vzali farmáře na setkání s ženami z Bamboo Women Centra, na velký zemědělský veletrh, byli jsme v další vesnici u Masajů, dojili jsme krávy, stahovali kozu z kůže, pila se krev… :-P Dokonce jsem dostala vlastní masajské šaty, takže jsme prošli. Fotek i videí máme hodně, zbytek dodáme pravděpodobně až v Česku :-) .

Naše poslední mise tady se týká zvířat. Kotě „Maendeleo“ bohužel nepřežilo, i když jsme jí speciálně koupili rybičky. Těžko se místní přesvědčují, aby navštívili nějakého doktora pro zvíře. Nepřestáváme a snažíme se zachránit aspoň Michaelovy štěňata. Minulý týden jich bylo 8, dnes jsou 3. Odpověď na otázku proč je jednoduchá. V těchhle podmínkách jim chybí jen hodně vody v misce namísto žádné a něco jinyho k jídlu než obilí s vodou. Proto jsme dneska na trhu nakoupili misky a nějaké jídlo a budu je učit jak se starat o štěňata (stačí aspoň nějak). Snad ti tři špunti odolají, ale věřím, že jo… Už vyklidili kotec a děcka si s něma přišly trochu hrát, když nás viděly…

Mějte pohodu a brzo naviděnou!

Žádné komentáře:

Okomentovat